Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Norra kajens nya bostadskvarter se ut: "Intresset är stort"

Så här ska Lillskärs nästa projekt på Norra kajen se ut.
De ska bygga ett 70-tal lägenheter.
Redan efter mindre än ett dygn hade 60–70 personer anmält intresse.

Annons

Det är i kvarteret Pärlan som företaget Lillskär ska bygga, vilket ST berättade om i december.

I onsdags eftermiddag blev det möjligt att anmäla sitt intresse.

– Vi har haft många förfrågningar, så vi visste att intresset är stort, säger Jennie Nåvik på Fastighetsbyrån, som ska sköta försäljningen.

Lillskär har påbörjat byggandet av sina två första kvarter, bostadsrättsföreningen Prima. Där är nu 62 av de 63 lägenheterna sålda. Kvar finns en trea med torn högst upp.

Det nya kvarteret, med planerad byggstart i slutet av året, blir flyglarna fyra våningar höga och huskroppen längst bak blir sex våningar. De översta våningarna får dock ett indrag, och därmed terrasser.

Tanken var att skapa cirka 80 lägenheter, men det blir ett 70-tal.

– De blir i stället lite större. Här får vi mest treor och fyror, den största blir på 140 kvadrat. Men det blir även en del tvåor och några ettor, berättar Tore Berglund, vd för Lillskär.

En nyhet är att i en del fyror finns det möjlighet att välja en uthyrningsdel med egen ingång, badrum och pentry.

– Kanske tonåringen vill bo lite för sig själv eller att man vill hyra ut när de egna barnen flyttat hemifrån, säger Tore Berglund.

De större lägenheterna får balkong åt två håll, som delvis blir inglasade. Dessutom skapas två gemensamma terrasser på gavlarna till det stora huset.

Under husen byggs garage i två våningar. Det blir cirka 135 platser och ska även täcka behovet för de boende i brf Prima.

Insatserna och månadsavgifterna ska bestämmas om ett par veckor och i maj hålls ett informationsmöte. Någon vecka därefter blir det säljstart.

– Det blir nog en fysisk kö utanför mäklarfirman den här gången också, säger Tore Berglund.

Läs mer:

Storsatsning i Inre hamnen – här kan Sundsvalls största hotell byggas

Här bygger 33-årige Henrik nya lägenheter: "Intresset är stort"

Het ordväxling om byggboomen: "Sluta och gnäll och var med på den underbara resan"