Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Selånger bli redo för bandyallsvenskan

Selånger Bandy är klart för Allsvenskan.

Nu börjar arbetet med att forma nästa säsongs spelartrupp.

– Vi har en bra stomme. Det är tre-fyra spelare som ska in, säger klubbchefen Peter Norberg.

Annons

Efter ett sent möte på torsdagen tackade Selånger Bandy ja till spel i Allsvenskan nästa säsong.

– Det känns jätteinspirerande. Vi tycker att det finns tillräckligt med engagemang runt klubben för att vi ska kunna spela i Allsvenskan, säger Norberg.

Nu börjar arbetet med att bygga nästa säsongs spelartrupp. Ett lag som måste vara starkare än det man ställde på benen den här säsongen.

– Jag tycker att vi var det bästa division I-laget redan i vintras. I kvalet mot Rättvik var vi sämre, men det berodde mycket på att de orkade mer än oss. Nu har A-laget redan tränat i tre veckor, så det kommer inte att vara något problem, säger Norberg och fortsätter:

– Det jag menar är att vi redan har en bra stomme. Det är tre-fyra spelare som ska in. Förhoppningsvis såna som inte platsar i Elitserien, från typ Hälsingland. De kanske kan tänka sig att komma hit.

Men det är inte bara spelartruppen som måste bli bättre för att Selånger ska kunna spela i Allsvenskan. Även organisationen måste utvecklas. De största kostnaderna kommer att vara resorna.

– Vi har ju varit topplag där i en herrans massa år, så vi vet lite vad som krävs. Vi står bättre rustade nu än när vi klev av 2009.

Klubben hoppas också att intresset kring bandyn ska öka tack vare uppflyttningen.

– Förhoppningen är ju att såna som inte sett så mycket bandy tidigare ska hitta till Gärdehov. Lagen där kanske lockar mer än de i division I gör.

I efterhand kanske det var bra att Selånger inte slog Rättvik, och gick upp på sportsliga grunder.

– Jag tror att det var bra att vi fick gå upp på det här sättet. Nu har vi hunnit sitta och diskutera det här tillsammans, och alla är eniga om att det här är rätt för Selånger Bandy.

Tränaren Alexander Zinkevitj är förväntansfull.

– Vi siktade ju på att gå upp i år, så det är jätteskönt. Det viktigaste för att vi ska hänga med är att vi orkar mer än vi gör i dag, säger han.

Annons