Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så spelas bandypremiärerna

Söråkers damer tar emot IFK Nässjö i Elitserien.
Söråkers herrar gästas av Östersunds BS i division I.
Samma söndag som Simon Hanssons Selånger ställs mot hans gamla klubb Bollnäs U.
November kommer allt närmare liksom bandypremiärerna.

Annons

För distriktets elitlag nummer ett väntar en nygammal serieindelning.

I damernas högsta serie går man tillbaka till en rak grundserie med dubbelmöte, borta och hemma.

Något som Söråkers IF välkomnar med bandyklappar.

– Nu blir det som det var för två år sedan och vi tycker att det är bättre, säger tränaren Ellen Persson och fortsätter:

– Som det var i vintras var grundserien som en transportsträcka. Serien var geografiskt indelad och många matcher blev ojämna.

I vinter blir det tuffare från första avslag.

Med motståndarlag som svenska mästarna Kareby, AIK och Sandviken ...

– Under Elitserien och Allsvenskan kommer man dessutom ha tre division I-serier, där det kommer att finns yngre lag. Så vårt F17-lag kommer att få bra matchning, det kommer att spela både i division I och i F17-serien, säger Ellen Persson.

7 november är det premiär på Löta, på Söråkers IP.

IFK Nässjö väntar.

– Då smäller det. Det är tre veckor kvar till premiären och förhoppningsvis ligger isen klar under vecka 44. Vi har några träningsmatcher kvar, dels mot Härnösands damer, dels mot Selångers P18-lag, säger Persson.

Hon som den gångna helgen fick se sitt Söråker vinna en match (Hammarby) och förlora fyra (Kareby, Sandviken, Västerås och finska Wiipurin Sudet) i World Cup.

– En sådan gång är resultatet underordnat prestationen, vi håller på att bygga upp vårt försvar- och styrspel. Att få alla att hitta sina roller. Jag tycker att det såg bättre och bättre ut, säger Ellen Persson.

Söråker som fortfarande jobbar med målvaktsfrågan när Marianne Norberg är borta på grund av diskbråck.

– Vi har två målvakter som är skrivna för oss. Emma Holmgren som bor i Uppsala och spelar fotboll för Sirius i Elitettan. Hon är 18 år men blev nyligen uttagen till U23-landslaget. Och i Umeå har vi Elin Bäckström som också är duktig i fotboll, jag tror hon har startat i de fem senaste matcherna i damallsvenskan. Men de finns ju inte här på orten, säger Ellen.

November kommer allt närmare.

Och en vecka efter Söråkerdamerna väntar premiären för herrarna i division I.

Söråker gästas av Östersund, Selånger av Bollnäs U, drygt två timmar senare.