Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så vill Centerpartiet ersätta Erik Thunefors

Centerpartiet i Ånge har gjort klart med hur de vill ersätta avhoppade Erik Thunefors på de uppdrag han haft för partiets räkning.

Det har gått drygt en månad sedan det stod klart att Erik Thunefors och Centerpartiet skulle gå skilda vägar.

Läs mer: Lämnar Centerpartiet efter invandringskritiken

En skilsmässa som följdes av ett uppmärksammat framträdande vid Sverigedemokraternas turnébesök i Ånge.

Läs också: Thunefors ser en framtid inom SD

Efter avhoppet så har också Centerpartiet i distriktet gått ut och sagt att man förutsätter att Thunefors lämnar de kommunala uppdrag han haft för Centerpartiets räkning. Det vill säga alla poster utom den stol han har i kommunfullmäktige.

Läs också: "Vi förutsätter att han lämnar"

Någon avsägelse har dock inte landat på bordet hos kommunfullmäktiges valberedning. Däremot ett beslut från Ångecentern om hur man vill ersätta sin tidigare partikamrat.

Dels så handlar det om själva gruppledarrollen i kommunfullmäktige, som kretsstyrelsen vid sitt årsmöte beslutade att man vill att Elisabeth Larsson övertar. Uppdragen i kommunala bolagen Åfa och Ånge Energi vill man ge till Björn Magnusson, medan Jonas Berglund föreslås axla uppdraget som ersättare i tekniska nämnden.

Förslaget är överlämnat till kommunfullmäktiges valberedning som sammanträder nu på måndag, men kommer inte hanteras mer än så om inte en avsägelse från huvudpersonen också lämnas in innan dess.