Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sågar regeringens spelpolitik

Annons

Finansdepartementets egen expertgrupp ESO sågar regeringens beslut att lägga en ny spelutredning på is, i en rapport som presenteras på torsdagen. I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver David Sundén, doktor i ekonomi, att svenska myndigheter troligen helt har förlorat kontrollen över svenskarnas nätspelande inom 10-15 år.

För en dryg vecka sedan presenterade Lotteriinspektionen en sammanställning som visade att de utländska, oreglerade, spelaktörerna har lagt beslag på över halva den svenska nätspelsmarknaden. Ardalan Shekarabi (S) som är ansvarig minister sade då till TT att regeringen inte ansåg sig ha råd att tillsätta en ny spelutredning.

Därefter krävde de tunga svenska spelbolagen Svenska spel och ATG en snar utredning och omreglering med licenssystem för utländska spelbolag.