Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sagolik rollista på Hästsportens Lucia

Sist ut bland föreningslivets alla lucior i Timrå skrittade Hästsportföreningens lussetåg in i manegen på ridstadion på söndagen. Man väntade till dagen efter av flera skäl, bland annat att Timrå IK spelade hemmamatch och att ridklubbarna i Färsta och Kungsnäs var i farten den 13:e.

Det är en tradition i THF som är lika gammal som föreningen, alltså från första året som det stora ridhuset stod färdigt. I år var det ett brett perspektiv på deltagarna i tåget.

Lucia, stjärngossarna och tomten fanns givetvis i ledet, men dessutom hade man valt att komplettera med många av de figurer som fyller våra teveapparater klockan tre på julaftonen med Kalle Ankas kompisar. Så Robin Hood var med och Askungen, mössen likaså även om de inte var beridna och flera andra figurer. Alla föreföll lika förväntansfulla när de klädde sig innan entrén i stora manegen. Även tomtens häst tycktes finna sig i rollen som ren denna söndag.