Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säker premiärseger till slut

Premiärnerver såg ut att spela Selånger ett spratt.

Men på tre röda minuter vände man 0–2 till 3–2 hemma mot Karlsborg – och vann till slut premiären både enkelt och stort.

– Vi nöter ner dem, säger SSK-tränaren Lennart Högberg.

Annons

Selånger Bandy har som mål att nå Allsvenskan den här säsongen.

Och man fick en flygande start i division I-premiären mot ett annat lag som tros vara med i toppstriden, Karlsborg.

Men det började sådär. På en lite svårspelad plan bjöd Selånger gästerna på en 2–0-ledning i första halvlek efter en missad rensning och en missad nedtagning efter en dryg kvart.

– Normalt gör vi inte sådana misstag, men det är sånt som händer, säger Lennart Högberg.

Selånger skakade också av sig eventuella premiärnerver och vände på matchen. På tre minuter gjorde Martin Wiberg, Fredrik Hansson och Tobias Sjödin tre mål. Innan paus ökade Sjödin även på till 4–2.

– Det kändes ändå ganska lugnt vid 0–2 och så fort vi hade gjort 1–2 så var det inte något snack som saken, säger 2–2-målskytten Fredrik Hansson, som gjorde sin första match för SSK i år på lån från samarbetsklubben Ljusdal.

Och i andra halvlek var det som att gästernas energi tog slut. Bortsett från ett farligt frislagsläge och någon hörna så hade Karlsborg ingenting i andra halvlek. Selånger däremot spelade allt bättre och bjöd på flera snygga mål – trots att man tvingades till flera förändringar sedan liberon Martin Wiström slagit axeln ur led i första halvlek. Men då klev i stället Mattias Nordin in som libero, Filip Nyberg tog steget från toppforward till back och Fredrik Hansson klev upp i anfallet.

– Martin har haft problem med axeln, men han kände att den hoppade tillbaka snabbt, säger Lennart Högberg lugnande.

Både Mattias Woxbergs 5–2 och Ljusdalslånet Christofer Norgrens 6–2 var sedan vackra solomål innan Filip Nyberg drog in 7–2 högt i mål i 79:e minuten – på Selångers första hörna i matchen.

– Vi nöter ner dem. Vi är ett tyngre och mer skridskostarkt lag, konstaterar Lennart Högberg nöjt.

Fredrik Hansson tycker att det milda vädret (plus tre grader) försvårade spelet vilket drabbade Selånger mest.

– Det var svårt att få kontroll på bollen. Det blir lite konstigt när de lyfter i 90 minuter, men jag tycker att vi gör det bra som vinner med 7–2. Vi löser de flesta situationerna bra.

Lennart Högberg:

– Det känns jätteskönt med en seger direkt. En premiär är ändå en premiär.

Annons