Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkerhetsbälten i bussar kan rädda liv

Jag tycker att vi måste skaffa fler bälten i bussarna. Det kan hända allvarliga olyckor. I vintras kom vissa av mina klasskamrater sent på grund av att det var halt och snöigt. Tänk om bussen hade halkat av vägen och de hade skadats?

Läs också: Blev hängande i bältet efter olycka

Det är tur att de flesta skolbussar har säkerhetsbälten. Men att bussarna i stan inte har säkerhetsbälten är jättefarligt! I dag kör de flesta bilar jättefort och saktar bara ner vid fartkameror eller polis. Därför, om det blir en stor krock om det är halt och alla bilar och bussar kör över 100 km i timmen, kan skadorna bli så allvarliga att folk kan dö. Och jag tror inte att vi i Sverige vill ha fler döda . Och då kanske ni tror: Varför ska vi skaffa det? Ingen kommer ju använda dem? Det gör de ju inte nu heller.

Läs också: Varför är inte bälten i bussar obligatoriskt?

Nej, resenärerna kanske inte använder säkerhetsbälten men jag tycker att vi kan sätta upp påminnelser på ryggstöden. Och säkerhetsbälteregler på regelskylten.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag tror att detta kan göra i alla fall lite skillnad. Och jag hoppas att de fixar fler säkerhetsbälten i bussar. Säkerhetsbälten gör skillnad så använd dem.

Wilma Åkebring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel