Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saknar Nedansjö skola

Annons

Förstår inte folk att landsbygden är ett ställe man bor på? Jag bor själv på landsbygden och vet att det inte är kul. Jag går i en skola i Sundsvall som jag bor 3 mil ifrån. Jag åker buss varje dag förutom då pappa jobbar samma tid som jag.

Det är tur att det finns bussar men jag tycker inte att det finns tillräckligt. De som bor på landsbygden släpper ut otroligt mycket avgaser för att vi åker med bil till exempel till skola, affären, jobbet, etcetera. Det fanns en skola som hette Nedansjö skola som låg tio minuters gångväg från mig, men den lades ner. Det var en skola med mycket gemenskap, som en familj. Skolan var miljövänlig för de lagade hemgjord mat. Det var bra lärare, och när skolan var som bäst så lades den ner.

Nu måste jag kliva upp tidigt för att hinna med bussen. Bussarna går inte ofta efter skolan heller. Jag kommer hem sent och då har jag inte den tid jag behöver för läxor och min ponny. Jag har frågat mina förra klasskompisar och de vill också ha tillbaka skolan.

Ta tillbaka Nedansjö skola med låg-, mellan- och högstadiet. Sedan det här med mataffärer – de behövs på landsbygden för att inte släppa ut mer avgaser för att åka bil in till stan för att handla. Tänk om Nedansjö skulle ha en mataffär? Då kan alla cykla för att handla, mycket miljövänligare! Tågstation bör vi också ha. Tåg som stannar i Nedansjö och fler ställen vore jättebra. Det finns inga nackdelar att öppna skolan igen, det skulle bara göra landsbygden (Nedansjö) attraktivt.

Elsa, en äkta Downlaker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel