Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sälj ditt guld och ge pengarna till Syriens folk

Häromdagen såg jag ett tv-program i vilket den förre KD-ledaren Alf Svensson blev intervjuad om flyktingpolitiken. Jag blev mycket berörd av hans tal och kände att nu måste jag agera på något sätt. Han poängterade att inför kommande julhelg kommer det svenska folket att spendera omkring otroliga 75 miljarder kronor.

Du och jag deltar i allt detta – men kan vi då inte avsätta några stackars kronor till att hjälpa det syriska folket eller till annan hjälpverksamhet?

Jag har kommit på en idé: Sälj ditt byrålådeguld som du kanske aldrig använder och ge bort de pengar som detta ger. Själv sålde jag ett ärvt armband som inbringade 5 000 kronor. Jag skickade sedan pengarna till Läkare utan gränser, som finns på plats och hjälper i Syrien. Jag känner mig jättenöjd över att kunna hjälpa till, utan att egentligen behöva försaka något.

Om vissa villkor är uppfyllda kan du dessutom få skattereduktion för de pengar som du skänkt.

Empatiska Eva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel