Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säljstart för höghuset ovanför Bergsgatan – ska stå klart nästa höst

Det har tagit tid, men nu är 12-våningshuset ovanför Bergsgatan på väg att bli verklighet.
På onsdag startar försäljningen av de 33 lägenheterna.
Den 27 oktober 2017 ska huset vara klart.

Höghuset beräknas kosta 133 miljoner kronor att bygga, en stor satsning för det lilla företaget SP Fastigheter i Sundsvall.

– Ja, men det känns jätteroligt. Finansieringen är ordnad och vi känner oss trygga med den här satsningen, säger Per Hägglöv som driver företaget tillsammans med Marie Ambrosson.

Hittills har 220 anmält intresse för bostadsrätterna, berättar Chanida Wickholm på Mäklarhuset som sköter försäljningen.

På onsdag börjar hon och kollegan Sofie Svelander ringa dem i turordning. Men innan spaden sätts i marken på parkeringen där huset ska stå, så ska 80 procent av lägenheterna vara kontrakterade.

Att nå dit tror Mäklarhuset kommer att gå bra.

– Läget är så fantastiskt bra, det är nära till allt. Man får en fin utsikt och dessutom en takterrass högst upp, säger Katarina Bufvers, Mäklarhuset.

De två första våningarna, varav den nedersta är suterräng, blir garage med 26 platser och den tredje blir förråd och teknikutrymmen, så även den första bostadsvåningen hamnar rätt högt upp i huset.

Insatserna kommer att ligga mellan 1,7 och 5,5 miljoner kronor. En trea på 80 kvadrat ett par trappor upp kostar 2,2 miljoner och månadsavgiften blir 4 100 kronor.

– Vi ligger i alla fall inte över de andra nybyggena i stan, snarare lite under, säger Marie Ambrosson.

Hon och Per Hägglöv tycker att det är roligt att de anlitat en lokal byggfirma, Faradium Bygg med cirka 30 anställda.

– Vi tog över företaget för fem år sedan och har sedan dess bland annat jobbat mycket med ombyggnader av skolor. Det här är vårt största projekt hittills och det ska bli väldigt roligt och spännande, tycker Håkan Söderlind och Lars Norberg, som tidigare jobbat på andra byggföretag.

Ett problem blir förstås att det är ganska trångt på området.

– Det gäller att planera rätt, så att logistiken fungerar, säger Håkan Söderlind.

Efter projektering påbörjas själva bygget i augusti. Slutbesiktning är beräknad till den 27 oktober nästa år.