Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säljstart för lägenheter i Inre hamnen

Mäklarna beskriver det som det bästa av två världar – närheten till vatten och närheten till centrum.
På torsdagskvällen var det säljstart på bostäderna i Inre hamnen i Sundsvall.

Med ett "välkommen" var femte meter hälsades besökarna välkomna. Runt 300 personer hade sökt sig till mässhallen på Hotell Södra berget när Skanska och Mäklarhuset hade presentation och säljstart av lägenheterna i Inre hamnen.

– Telefonen har gått varm de senaste veckorna. Det har varit ett stort intresse säger, mäklaren Olle Almqvist.

I den första etappen säljs 40 lägenheter. Den dyraste kostar 5,5 miljoner och har en månadskostnad på 7 200 kronor. Då har femrummaren på översta våningen också två terrasser och en balkong.

Mäklarna beskriver läget som helt fantastiskt och med havet alldeles utanför porten. Det blir ett helt nytt kvarter och en förlängning på Stenstan. Bostadsrättsföreningen Hamnparken kommer att innehålla lägenheter med allt från ett rum och kök till fem rum och kök.

Per-Olof Satrell är Skanskas affärschef för bostadsutvecklingen i norra Sverige. Han hoppas på byggstart redan om en dryg månad.

– Så fort vi har tecknat tillräckligt med avtal. Först sätter vi igång med markarbeten och sen börjar husen byggas till våren. Inflyttning blir i början på 2017.

Under kvällen gick det att fylla i en bokningsanmälan och sedan är det Skanskas turordningslista som avgör vem som får köpa vilken lägenhet. Redan på onsdag börjar Mäklarhuset att ringa runt till köpare enligt Skanskas turordningslista.

Två av spekulanterna var Härnösandsborna Jan-Olov Öhlén och Ulrika Källberg. Som utflyttade Sundsvallsbor funderar de på att flytta tillbaka söderut om ett par år.

– Det ser intressant ut och jag hoppas också på en båtplats, säger Jan-Olov Öhlén.

Trots varningar om bostadsbubbla och ett kvadratmeterpris för den dyraste lägenheten på över 42 000 kronor så är mäklaren Elin Riklander lugn.

– Målsättningen är att teckna och sälja tillräckligt mycket de närmaste veckorna för att få en byggstart på den här sidan året. Det kommer vi att lyckas med, säger hon.