Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sälsimmet fortsätter växa – rekordmånga Njurundasimmare deltar

Sälsimmet fortsätter att växa.
– Det blir 1 500 starter, säger Njurundas chefstränare Maria Öman.
Simmare från 16 klubbar deltar i helgen.

Annons

Tävlingen i Njurunda är en klassiker så här på höstkanten. De tre senaste åren har antalet deltagare ökat stadigt och Njurunda Simsällskap slår rekord i helgens upplaga.

– Det är 69 egna simmare med den här gången och så många har vi inte haft tidigare. Det är superroligt, säger Maria Öman.

Hon vet för hon har varit med länge, både som ledare och som aktiv simmare.

– Det är tio år som ledare nu och innan det var jag ju med många år som simmare så totalt handlar det väl om närmare 20 år, säger Öman.

Tävlingarna är uppdelad i tre pass med start 14.30 på lördagen och avslutning vid 18-snåret på söndagen. Att intresset för Sälsimmet har ökat under de tre senaste åren glädjer Öman, men anledningen är oklar.

– Många klubbar i Norrland har ökat antalet deltagare egentligen. Flera har fortsatt från simskolan och börjat med sporten simning nu känns det som och om det är föreningarnas jobb eller Sarah Sjöström som ligger bakom, det vet jag inte.

Precis som tidigare år är ambitionen att tävlingen ska vara en inkörsport för de yngsta simmarna in i tävlingsverksamheten.

– Det är roligt att det kommer många och det kommer bli en bra breddtävling. Det här är i första hand en barntävling där de ska kunna vara trygga vid första tävlingstillfället, säger Öman.

Eftersom NSS saknar egen tidtagningsutrustning så lånas det på nytt in från Sundsvalls SS och Örnsköldsvik.

– Vi har varit på kommunen om att vi behöver en egen, men vi har inte fått någon respons ännu så vi hyr precis som vi har gjort tidigare.