Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saman Ghoddos dribblingskonster förnedrade Sundsvalls försvar innan han avgjorde matchen med sitt drömmål

Saman Ghoddos gjorde sitt livs drömmål mot GIF Sundsvall. Det gav 2-0 till ÖFK, vilket i slutänden räckte till seger, (2-1).

Annons

Matchhjälten brukar testa sina dribblingskonster i motståndarnas straffområde, men sällan lyckas fullt ut. Mot Giffarna fick han sin optimala fullträff.

– Jag tror jag dribblade bort tre fyra man. När jag plötsligt kom förbi sista gubben tänkte jag – nu fäller de mig. Men inget hände och jag kunde bara rusa vidare med boll och allt och slå den förbi målvakten, ler Ghoddos när han efteråt förklarar hur målet gick till.

Förspelet till 2-0 var rena förnedringen av GIF Sundsvalls försvar. Där stod stora starka mittbackar på rad och alla såg ut som orörliga slalomkäppar när Saman Ghoddos dribblade med både höger och vänster fot.

– Jag brukar ofta hamna i sådana här trånga situationer och då är det bara att pröva lyckan. Men aldrig har jag fått till det så här bra, i alla fall inte i så här stora sammanhang, fortsatte ÖFK:s vänsterforward.

Vi står där utanför Norrporten Arena och samtalar efter lördagsmatchen. En efter en kommer ÖFK:s spelare släntrande in i bussen som ska ta dem hem till vinterlandet Östersund igen. När lagkapten Alex Dyer går förbi Saman Ghoddos ropar han: "Messi, Messi", och ler glatt till sin lagkamrat.

Dyer gjorde förresten ett fint mål han med. Förspelet till 1-0 stod Gabriel Somi för som slog ett inlägg från vänster som Dyer mötte stenhårt med pannan. Giffarnas målvakt var aldrig nära att nå den språngnicken.

Saman Ghoddos sammanfattade matchen:

– Även om vi vann var spelet kanske inte det allra bästa. Men vi blir bättre och bättre vecka för vecka, menade han.