Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samar Yazbek till Littfest

Den syriska författaren Samar Yazbek, den tyske författaren Jenny Erpenbeck, Svenska Akademiens Klas Östergren och serietecknarna Nina Hemmingsson och Joakim Pirinen är alla klara för årets upplaga av litteraturfestivalen Littfest.

Annons

Samar Yazbek är tidigare känd för svenska läsare för "Resa in i tomheten. En berättelse från Syrien" som kom ut 2013. Nyligen kom även "En mörk strimma av ljus" på svenska.

"Hon kommer från ett land vars halva befolkning i dag är på flykt. Bortom varje siffra i nyhetsrapporteringen kring döda, skadade, flyende och drunknade finns en människa vars liv är lika värdefullt, djupt och betydelsefullt som ditt eller mitt. Den självklara insikten är en av anledningarna till att Samar Yazbeks skrivande är så oumbärligt", säger Viktor Hariz, koordinator på Littfest, i ett pressmeddelande.

Festivalen, som firar tioårsjubileum i år, äger rum i Umeå den 17-19 mars nästa år. (TT)