Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samhällets olycksbarn tar plats hos Kvartersteatern

Mycket dramatik men också humor utlovar manusförfattaren Perra Söderberg i sommarens musikal Les Miserables i Folkets park i Sundsvall. Föreställningen är en egen produktion både musik- och textmässigt.

Den lilla smakbit av föreställningen som Kvartersteatern bjöd på i går smakade mer. Nioåriga Viktoria Ödlund, Cosette i musikalen, och Lina Rammus, Cosettes mamma, sjunger så vackert att behov av näsduk kan uppstå.
Les Miserables, på svenska Samhällets olycksbarn, är en roman skriven av Viktor Hugo.
Handlingen utspelar sig under år 1815. Jean Valjean blir fri från ett 18 år långt liv som galärslav men han anklagas genast för att ha gjort något brottsligt och måste fly. Han träffar en döende kvinna, Fantine, och lovar att ta hand om hennes bortlämnade dotter Cosette. Jean och Cosette kämpar för ett bättre liv medan poliskaptenen Javert jagar dem.
Romanen har i vår tid spelats som musikal, uppskattad av många. Men i Kvartersteaterns version har Perra Söderberg skrivit ett eget manus och sångtexter.
Manuset har jag skrivit på kvartersteaterssätt, med en skopa humor blandat med tragiken. Tommy Rehn, som komponerat musiken, fick en riktig utmaning.
Sätt upp något annat! Les Miserables är den bästa musikal som finns. Hur ska jag kunna göra annan musik till den, protesterade Tommy Rehn.
Nu kan han säga att han är nöjd med sin musik.
Balladen är den starkaste jag har gjort, säger han
När Kvartersteatern spelar upp sina föreställningar är ett 50-tal personer delaktiga.