Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samhällstjänst för kvinnomisshandlare

En man som utsatt sin sambo för två fall av misshandel, och i samband med det ena även ett olaga hot, dömdes på torsdagen till 100 timmars samhällstjänst.

Första gången inträffade i oktober i fjol, men kvinnan valde då att inte göra någon anmälan. Men tavelkrossning och blåmärken samt samtal med närstående i anslutning till det tillfället gjorde att rätten dömde mannen för misshandel.

När kvinnan misshandlades igen i år så gjorde hon en anmälan omedelbart och hennes skador dokumenterades av läkare och genom foto. Den 41-årige mannen hade då också hållit henne mot trappräcket och kvinnan hade blivit mycket rädd och för det döms han för olaga hot förutom för misshandel.

För två fall av misshandel hade det naturliga varit ett fängelsestraff. Tingsrätten valde i stället samhällstjänst som påföljd, eftersom den första misshandeln inte anmälts på en gång, att misshandeln inträffat efter gräl och det bedömdes att mannen inte kommer att upprepa gärningarna.