Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samlade in stickade kläder från kunder – nu delas allting ut till flyktingar

På Södra berget delade i dag Lars Lundström och Ing-Britt Rödén ut alla insamlade kläder.
Nio stora flyttkartonger har nu tagits emot av den ideella föreningen Sadaka.
– Våra kunder som stickat och lämnat in kläderna ska ha en stor eloge, säger Lars Lundström.

Annons

Mitt i industriområdet på Södra berget var det äntligen dags för paret bakom Josefinas garn att dela ut alla insamlade kläder.

– Det ska gå till flyktingar. Man får komma till Sadaka i Nacksta och hämta efter eget behov. Det var flera på plats i dag som fick kläder på en gång. De såg väldigt nöjda ut, att faktiskt få en möjlighet att välja egna kläder, säger Lars Lundström.

Under december månad har allmänheten haft möjligheten att gå in på Josefinas garn i Kovland och hämta en påse garn utan kostnad. Kunderna har sedan stickat tröjor, mössor, vantar, filtar och barnkläder till människor i behov.

– Responsen var stor från kunder och mottagare. Våra kunder som stickat och lämnat in kläderna ska ha en stor eloge för allt arbete. Själ och hjärta har lagts ned på att skapa riktigt fina saker, inga alldagliga plagg det här inte, säger Lars Lundström.

På plats fanns, förutom Lars Lundström och Ing-Britt Rödén, också Sadaka som hjälper asylsökande familjer.

Lars Lundström hoppas att kläderna kommer till användning.

– Många inser nog inte riktigt hur kall en svensk vinter kan bli. Det blir de nog varse om snart, säger han och småskrattar.

Läs också: Välgörande nystan blir till värmande plagg för flyktingar.