Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samtalsdialog ska förbättra arbetsklimatet på Miun

Besked har kommit i fallet med professorn på Mittuniversitetet som fått hård studentkritik. Samtalsdialog ska genomföras för att förbättra arbetsförhållandena för såväl lärarlag som studentgrupper.

Annons

Bakom beslutet står Hans-Erik Nilsson, dekan för fakulteten naturvetenskap, teknik och medier. Han vill även se en förbättring av gruppdynamiken, en förändring av studentbemötandet inom programmet och avser att själv leda dialogen tillsammans med avdelningschef och Miuns personalavdelning.

Det var i höstas som kritiken mot professorn framkom. Bland annat anklagades denne för att vara oprofessionell, aggressiv, diktatorlik och diskriminerande. Ärendet har nu granskats av utbildningssätets juristfunktion och personalavdelning som konstaterar att det i stora stycken handlar om att ord står emot ord och att det därför är svårt att avgöra hur förhållandena verkligen varit.

Ett litet nyp i näsan får dock professorn som betonas stå i en särskild ansvarsställning gentemot person som undervisas: "Åtgärden att i den uppkomna situationen ta tag i studenten och leda denne genom lokalen var därför olämplig".

Dekan har även beslutat att initiera en kvalitetsutvärdering av hela programmet med internationella granskare.

– Vi vill få en oberoende utvärdering och bli bättre, säger Hans-Erik Nilsson.