Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samuelssons tur att bli segerskytt i sudden

Seger 6–5 efter förlängning hemma mot Dalen senast.
Samma visa nere i Helsingborg – 6–5 efter förlängning.
Matchhjälten den här gången? Johan Samuelsson.
– Sådana här segrar kan vi leva med, säger Granlokaptenen.

Annons

Mot Dalen sved det lite i Granlo BK att det inte blev seger och tre poäng. Känslorna var lite likartade efter mötet mot Helsingborg.

– Det var lite samma stuk på matchen och vi ska egentligen vinna den här matchen efter full tid, säger tränaren Magnus Svensson som återvände till sin forna hemstad. Till FC Helsingborg som han en gång fick sparken från.

Efter knappt två spelade perioder ledde Granlo BK med 5–2 och såg ut att gå mot säsongens första trepoängare.

– Vi fick några tuffa utvisningar och hade inget bra box play heller, men två poäng här nere är ändå poäng på pluskontot, säger "Manken" som har en del skador i laget.

Christoffer Ekstrand är borta säsongen ut, Anton Samuelsson missar ett par veckor framåt och Patrik Svensson tvingades tidigt att kliva av.

– Men vi har många spelare som är på rätt väg och Johan Samuelsson är i en löjlig form, säger Granlotränaren.

"Manken" säger att du är stekhet – stämmer det?

– Det har känts bra, det har det gjort. Samtidigt vill man högre upp, det är klart att man har mer att ge, säger Granlokaptenen.

Mot Dalen var det Patrik Svensson som vispade in 6–5-bollen i slutet av förlängningen. Mot Helsingborg visade Johan Samuelsson vägen efter 47 sekunder.

Berätta om målet?

– Vi fick ned bollen till "Bulan" (Jonas Berglund) som höll i den, drog på sig ett par motståndare och flippade den till Max (Wahlgren) som spelade upp den till mig. Jag satte den högt, "Manken" hade sagt att vi skulle skjuta lågt, men jag gjorde tvärt om, säger Samuelsson.

– I dag har vi Tomas Åhrberg att tacka för en hel del, han är bra i dag, men deras 2–2 och 5–3 känns sådär. Men vi gör en bra match sett till 60 minuter och efter att vi satte oss ned och snackade efter Linköpingsmatchen har vi höjt oss. Mycket är bättre nu, säger Johan Samuelsson som i och med sitt mål och sina tre assist avancerar upp till andra plats i Superligans poängilga.

Det har blivit 13 poäng (3+10) på sex spelade matcher.

Fler kan det bli mot Växjö nästa söndag.

Kanske kommer även första segern då.