Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möttes av vargflock på väg till jobbet

/

På väg ut till jobbet i vindkraftsparken i Jädraås stötte serviceteknikern och Sundsvallskillen Christoffer Alman plötsligt ihop med en flock vargar.

Annons

Christoffer Alman, med rötterna i Nedansjö, och hans kollega åkte på en grusväg utanför Järbo, på väg ut till jobbet vid vindkraftsparken, när de plötsligt hamnade öga mot öga med en flock vargar. Eftersom vägen går genom ett jaktområde trodde de båda kollegorna en kort stund att de såg jakthundar, men eftersom det rörde sig om en flock förstod de ganska snart att det handlade om vargar.

– Jag har aldrig tidigare sett en varg så det känns alldeles ofattbart att vi såg en hel flock med vargar. Det första jag tänkte var att jag måste få upp kameran så att jag kan filma, säger Christoffer Alman som lyckades fånga några av vargarna på film.

Vargarna tog sig snabbt över vägen och Christoffer Alman och hans kollega hann räkna till åtminstone sju vargar som passerade framför näsan på dem.

– Eftersom vargarna försvann in en bit i skogen är jag inte helt säker på hur många de var. Minst sju, men kanske uppåt tio stycken och blandat med både unga och gamla djur, säger han.

Blev ni rädda när ni såg vargarna?

– Nej, inte rädda bara fascinerade. Den största vargen ställde sig mitt på vägen och tittade på oss. Kanske var det flockens ledare.

Tidigare har Christoffer Alman och hans kollegor bara sett spår av varg och björn i området kring vindkraftverket.

Mer läsning

Annons