Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sångerskan Carina Jaarnek död

Dansbandssångerskan Carina Jaarnek avled i lördags, 53 år gammal.
Jaarnek föddes 1962 i Säbrå, utanför Härnösand, men växte upp på Frösön i Östersund.

Annons

Carina Jaarnek var känd från sitt band Carina Jaarneks orkester och medverkade också i Melodifestivalen.

Nyheten om Carina Jaarneks bortgång rapporterades först av Aftonbladet, som fick dödsfallet bekräftat av Jaarneks make Niels Kvistborg. Kvistborg berättade senare för Expressen att Carina Jaarnek drabbades av en hjärnblödning i sin bostad på lördagskvällen efter att ha hälsat på sin dotter.

– Hon hann precis innanför dörren. Hon föll till golvet och sedan var hon borta, säger han till tidningen.

Carina Jaarnek fördes till Södersjukhuset i Stockholm, men hennes liv gick inte att rädda.

– Det här kom utan förvarning. Helt utan förvarning, säger Niels Kvistborg.

Carina Jaarnek debuterade redan som tolvåring i tv-programmet "Nygammalt" som solist i gruppen Frösöflickorna. Senare sjöng hon i bland annat Bosse Påhlssons orkester innan hon startade sitt eget band Carina Jaarneks orkester och blev Sveriges första kvinnliga kapellmästare 1989.

Hon medverkade i Melodifestivalen 1994 med sin bror Mikael Jaarnek och ytterligare en gång 2002, då som soloartist. Hon har också haft flera låtar på Svensktoppen. Även systern Towe Jaarnek är sångerska.

Bland Carina Jaarneks skivor finns "En hyllning till Elvis" (2005) som spelades in tillsammans med Presleys gamla musiker i USA.