Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkt skattetryck på landsbygden gynnar hela landet

Annons

Tyvärr har det blivit allt svårare att bo och tjäna sitt uppehälle på landsbygden och många unga människor ser sig tvingade att söka sig därifrån, trots att man inget hellre vill än att stanna kvar i sin hembygd. De andra partiernas politik verkar mest ha som syfte att beskatta landsbygden extra hårt. Höjd skatt på bensin och diesel kommer till exempel vid årsskiftet, samtidigt som det offentliga samhällets närvaro på landsbygden gradvis eroderas.

Den svenska landsbygden består av många olika landsbygder med unika förutsättningar när det gäller arbetsmarknad, infrastruktur och boendemiljö, något som vi i vill ta till vara Sverigedemokraterna i vår landsbygdspolitik.

Generellt sett måste det finnas vettiga villkor för att kunna bo, verka och leva i hela landet. Och medan övriga partier drar åt tumskruvarna på landsbygdens invånare och företag vill vi se åtgärder som i någon mån lättar på deras skattebörda. Vi föreslår höjda reseavdrag och vi säger fortsatt nej till skattehöjningar på drivmedel, något som främst drabbar boende på landsbygden med dålig tillgång till kollektivtrafik. Vi anser också att staten måste ta ett större ansvar för att säkra tillgången till offentlig och kommersiell service och tillgång till bredband.

Ett livskraftigt jordbruk är en förutsättning för en levande landsbygd. Öppna och levande landskap är beroende av att det är lönsamt att bedriva jordbruk och hålla djur i Sverige, vilket vi åstadkommer genom att ge jordbruket rimliga förutsättningar.

Landsbygdens villkor och de gröna näringarna utgör en del av kärnan för vår Sverigevänliga politik. Vi föreslår därför sänkt skatt på drivmedel för jord- och skogsbruk till dansk nivå och en djurvälfärdsersättning på tusen kronor per mjölkko på bete. För den enskilda mjölkbonden innebär det en förstärkt ekonomi och det är en viktig åtgärd för att stärka den svenska mjölkproduktionen.

Detta handlar inte om en ”gräddfil” för jordbruket, utan om att i elfte timmen ge lantbrukarna möjlighet att konkurrera på en öppen europeisk marknad. Gör vi inte det riskerar ytterligare tusentals lantbruk försvinna.

Svensk industri är en annan fråga som berör hela landet, stad såväl som landsbygd. Vi anser inte att vi i Sverige ska konkurrera med låga löner och dåliga arbetsvillkor utan med kvalitet och effektivitet. Detta i sin tur kräver förstklassig utbildning, stabil energiproduktion, god infrastruktur och ett skattesystem som främjar arbete och företagande. Sverigedemokraterna vill se kraftiga satsningar på förbättrade villkor för småföretag, bland annat genom minskad byråkrati, sänkta lönekostnader och minskat sjuklöneansvar.

Sverigedemokraterna är hela Sveriges parti. För oss utgör Sverige en helhet och vi anser att det som är bra för landsbygden är bra för hela landet.

Anders Forsberg (SD)

Landsbygdspolitisk talesman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel