Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanningen om äldreomsorgen

Annons

Hej kära anhöriga, jag vill berätta om ett dygn hos oss i äldreomsorgen. Alla våra fina kunder ska vi antingen rycka upp fort så vi får något gjort eller ge sovdagar till och från som det fint heter nu.

Ibland kommer de upp och får i sig all mat, ibland kommer de upp efter klockan tolv. Boende som är svårt sjuka i sin demens och som är extra oroliga får sova så mycket de vill – så att vi får tid med alla andra, så vår tid räcker till. Aktivitet? Vad är det? Bortblåst. Är vi inte värda mer? När natten faller är de flesta vakna. Oroliga och förstår inte att det inte är dag.

Våra boende som får vandra själva blir allt fler då personalen inte räcker till. Det ramlas och bryts ben. Men det är ok säger våra chefer som sitter ner. Kommunen ser pengar och inget mer. Vi ska kalla våra boende kunder för det är allt de är? Skulle du vilja bo så här?

Jag har aldrig känt mig så misslyckad som uska. Jag kan inte ge den vård jag vill, nej, det är pengarna som styr mina kunders sista tid. Det är så mycket ni anhöriga inte ser, som kommunen vill tysta ner. Nu tackar jag för mig, jag lämnar min post för jag orkar inte mer. Det är så lätt för mig att lämna. Men fina kära kunder som får stanna kvar i misären dag in och ut. Natt som dag. Jag lider med er. Och ni chefer på Sundsvalls kommun, bli inte äldre. Ni vet redan vad ni har att komma till.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Uskan som slutar på Sundsvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel