Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sansad debatt om cannabis

Annons

Jag är emot all form av missbruk, detta inkluderar även lagliga droger som nikotin och koffein samt tenin den verksamma substansen i te. Jag är ingen renlevnads människa utan använder alla tre, men vet mycket väl att överkonsumtion är skadligt. Jag är även restriktiv mot sportdryck vars verksamma substanser inte är kartlagda.

Morfin var en vanlig och utbred drog som blev ersatt av heroin bland missbrukare. I dag kan man få morfin av sjukvården – annars är det illegalt och missbruket har minskat. Jag vill inte sträcka mig så långt som till att stödja en legalisering av cannabis för enskilt bruk, men tycker att det skulle kunna skrivas ut mot recept precis som morfin då cannabis visat sig vara verksamt i sjukvården. Nu skriker många rakt ut. Men jag tycker en sansad debatt om cannabis är på sin platts, där också alkoholens skadeverkande egenskaper lyfts fram.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Ört Gubben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel