Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sara Carlzén träffar Medelpads största sportprofiler i ny reportageserie: "De här mötena är superintressanta för mig"

 
Sara möter
Visa alla artiklar

På onsdag är det premiär för Sara Carlzéns nya reportageserie "Sara möter".
Där kommer Sara träffa de stora idrottsprofilerna från Medelpad, som har lagt av.
– Jag är genuint intresserad av människor och de här mötena är superintressanta för mig, säger Sara.

Sara Carlzén har arbetat på Sundsvalls Tidnings sportredaktion sedan hösten 2015, och skriver dessutom regelbundet krönikor med vardagsbetraktelser.

Nu drar hon igång en ny reportageserie med namnet "Sara möter", där hon träffar stora idrottsprofiler från Medelpad, som nu har lagt karriären bakom sig.

– Idén slog mig på en lunchpaus för en kort tid sedan och jag känner att det här är ett perfekt sätt att lyfta fram idrottare från området som varit väldigt framgångsrika – för det finns ju massor av dem, berättar Sara om hur idén föddes.

Tanken är att komma djupare inpå, och få ett helhetsgrepp om de karriärer som kommit och gått.

– I det här formatet kommer jag nära personen och inte bara idrottspersonen, och i och med karriärerna är bakom dem så kan de också se på sina egna upplevelser med lite distans. Jag är genuint intresserad av människor och de här mötena är superintressanta för mig.

Vad hoppas du att läsarna ska känna när de läser reportagen?

– Jag hoppas innerligt att läsarna känner att det är värt att lägga sin tid på att läsa reportagen. Då är det värt min tid att göra dem också. Jag hoppas också kunna förmedla en känsla, nästan så att de sitter med oss när vi har vårt möte. Då har jag lyckats.

Har du någon drömgäst?

– Oj, många. Vi har som sagt så otroligt många framgångsrika idrottsprofiler och att välja en drömgäst är jättesvårt. Men jag säger kanske Magdalena Forsberg, det hade varit jättecoolt att sätta mig ner med henne.

Det första reportaget publiceras på onsdag, där Sara möter den före detta fotbollsspelaren Ida Brännström.