Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sara Hectors tuffa krav - sjua inte bra nog

Sara Hector åkte för en plats på pallen, men slutade sjua. Hennes bästa resultat i Sölden.
– Så kan man bara inte resonera. Jag hade hoppats på något bättre, så det är klart jag är besviken, suckade Sara.

Sara Hector var ifjol elva i Sölden, en elfte plats hon då delade med Jessica Lindell Vikarby. Men efter den fina fjolårssäsongen och med träningen inför årets premiär i ryggen hade Sara större krav på sig själv.

– Ja absolut, så att nu gå omkring och vara nöjd med den här insatsen, det går bara inte, säger Sara mitt emellan hennes normala skratt samtidigt, som hon kämpade mot besvikelse och tårar.

Några mindre missar i det första åket kostade rytm och lite tid, men chansen fanns fortfarande att klättra i resultatlistan.

I det andra åket visste Sara att det gick att åka fort. Frida Hansdotter hade fått till ett kanonåk och klättrat från plats 20 till topp-tio. Men istället för att få till det åk hon kände hon hade kapacitet till så blev det ett jobbigt åkt där skidorna inte fick det perfekta skäret på den hårda isen som krävdes.

I mål var hon trea och därmed var hoppet om en plats på podiet borta med sex åkare kvar. Sara skrattade först mot alla i målet, men sedan fick besvikelse ta över för en stund.

Storslalomspecialisten Federica Brignone överraskade med två mycket starka åk och darrade aldrig och kunde äntligen vinna och ta sin första världscupseger, före Mkkaela Shiffrin, som därmed inlett jakten på totalsegern.

Gladast i mål var Tina Weirather, Liechtenstein, som åkte i mål som etta med två åkare kvar och podieplatsen var klar.

Kajsa Kling fick en mer undanskymd placering, men det var en glad och nöjd Kajsa som slutade 21:a. Efter att ha kämpat sig i mål i första åket och tagit den sista platsen till andra åket, fick hon starta först av alla i det andra åket. Något hon förvaltade väl och klättrade nio platser till en 21:a plats.

– Det måste jag vara nöjd med, det gick bättre i andra åket och speciellt i branten, summerade Kajsa, som nu är tillbaka efter skadan som förstörde hennes fjolårssäsong.

Mindre nöjd var Maria Pietilä Holmnér, ifjol åtta i Sölden, men nu 22:a, placeringen efter Kajsa.

Leksands Nathalie Eklund svarade för ett bra åk, 38:a men missade chansen att få åka andra åket.

Under söndagen fortsätter världscupen med herrarnas storslalom med Andre Myhrer, Anthon Cassman och Mattias Rönngren.