Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen över för Lindbäck: "Min hälsena gick av"

NHL-målvakten Anders Lindbäcks säsong är över.
På lördagen opererade han sin hälsena – som gick av i samband med en uppvärmning tidigare i veckan.
– Jag har spelat färdigt för i år, men kommer att bli helt återställd, berättar han för Sporten.

Annons

Det var i början på veckan som det oturliga hände. Förre Brynäsmålvakten Anders Lindbäck och hans lag Arizona Coyotes värmde upp som vanligt i träningskläder, innan själva uppvärmningen på is, inför matchen mot Montreal.

Lindbäck, som skulle vara reservmålvakt i matchen, berättar själv för Sporten vad som hände:

– Jag tog bara ett helt vanligt steg framåt och drog av hälsenan, förklarar han.

Officiellt var det inledningsvis lite osäkert hur illa det var, men hälsenan hade gått av och operation var enda utvägen.

– Ja, jag opererade mig i går och det gick bra. Så jag har spelat färdigt i år, berättar Anders på söndagen.

– Men jag kommer att bli helt återställd till nästa säsong. Det känns förstås väldigt surt, men det blir till att bara göra det bästa av situationen, säger Anders Lindbäck.

27-åringen, fyller 28 i maj, hann spela 19 matcher för Arizona (tidigare Phoenix) den här säsongen. Han kom till klubben efter att i fjol spelat för Buffalo och Dallas.

Anders Lindbäck som lämnade Brynäs för en säsong i Timrå 2009/10 innan NHL-äventyret började har även spelat i Nashville och Tampa Bay.

LÄS ÄVEN: Säsongen i fara för Anders Lindbäck