Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen över för Söråker – förlorade mot Västerås i SM-kvarten

Dubbelmötena i SM-kvarten slutade båda i förlust för Söråkers damer. I sista matchen mot Västerås fick laget återigen se sig besegrat, trots en stark upphämtning.
– De hade kommandot men var långt ifrån överlägsna, säger Söråkers tränare Eleonore Persson.

Annons

Söråker kom till start med en förlust i ryggen efter att ha förlorat mot Västerås på hemmais. Och returmötet såg redan från början ut att sluta på samma sätt. Hemmalaget kunde tidigt göra inledningsmålet och tjugo minuter senare hade de utökat sin ledning till 3–0.

– Det var tråkigt. Det var egentligen bara tillfälligheter och målen var rena skitmål faktiskt.

Söråker reducerade genom Malin Persson men Västerås kunde göra ännu ett mål innan halvtidsvilan.

– Det var uppgivet i halvtid. Men vi sa att vi skulle avsluta säsongen på ett bra sätt och jag är otroligt stolt över moralen tjejerna visade, säger Eleonore Persson.

I början av den andra halvleken kunde Söråker återigen reducera genom Malin Persson men hemmalaget svarade med två snabba mål. Gästerna gav inte upp utan reste sig och Wilma Johansson kunde reducera två gånger om.

– Vi vek inte ner oss och när vi fick utdelning på ett par skott växte vi, säger Eleonore Persson.

Söråkers Tuvali Andersson följde samma mönster och Malin Persson kunde göra sitt tredje mål för dagen och kvittera till 6–6 i 86:e minuten.

– Då fick vi en fantastisk energi, säger Eleonore Persson.

Men Söråker tappade bollen och Västerås kunde avgöra genom att göra 7–6 med drygt en minut kvar av ordinarie matchtid.

– Det var en gedigen laginsats vi visade upp trots en tung start och mycket otur.

Säsongen har kantats av en del motvind och laget slutade på en sjätteplats i tabellen med sex poäng på tolv matcher.

– Vårt mål inför den här säsongen var att närma oss topplagen i tabellen. Det gjorde vi inte riktigt men jag är nöjd ändå. Vi har utvecklats otroligt mycket och det tycker jag är viktigt att lyfta fram, säger Eleonore Persson.

Söråker är ett ungt lag med en medelålder på bara 22 år och hade flera nya spelare inför säsongen.

– Vi har tappat fem ordinarie spelare under de två senaste säsongerna. Nu har vi byggt upp laget underifrån med unga spelare och med tanke på förutsättningarna är jag väldigt nöjd.

Nästa säsong väntar fortsatt spel i Elitserien vilket Eleonore Persson ser fram emot.

– Vi har haft mycket stolpe ut i år och tabellen ljuger inte. Men trots det har vi visat en hög moral i laget. Vi har knutit näven i tunga perioder och jag känner mig hoppfull inför kommande säsong, säger hon.