Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen slutade med storförlust och målvaktsbyte: "Men det är lugnt, han gör tummen upp här"

IFK Timrå avslutade säsongen med en dubbelsmäll.
0–5 mot seriesegrande Sandvikens IF – och en knock för målvakten Marcus Krutzén.
– Vi var tvungna att byta ut honom, men han är ganska okej nu, lugnar andretränaren Robert Englund.

Det var vid ställningen 2–0 i andra halvlek, med en kvart kvar, som Marcus Krutzén gick upp i luftduell med sandvikaren Aram Abed, de två träffade varandra huvud mot huvud.

Timråmålvakten gick i däck – och fick ledas av planen.

Ersättaren Johan Sjöberg tvingades släppa in tre mål under sista kvarten, men vad viktigare är så lämnades det lugnande besked angående Krutzéns tillstånd nån timme efter slutsignal.

– Det är alltid otäckt med såna smällar, och han var lite yrslig efteråt. Men efter en dusch så kändes det lite bättre. Det är lugnt, han gör tummen upp här i bussen på väg hemåt, säger Robert Englund.

0–5 sved förstås, men säsongssammanfattningen hamnar ändå på klart plus.

– Sedan vi förlorade mot Hudik och inte längre hade nån chans på topplaceringarna har vår målsättning varit tredjeplatsen – och eftersom Härnsösand förlorade så klarade vi ju det. Och att bli trea som nykomling är ju inte dåligt. Så även om man sitter här och är besviken över förlusten, fem mål ska vi inte släppa in, så är man ganska nöjd i det stora hela.

Matchen:

Sandvikens IF–IFK Timrå 5–0 (0–0)

Målen: 1–0 (59) Marcus Hägg, straff, 2–0 (67) Marcus Hägg, 3–0 (82) Sunday Bale, 4–0 (84) Jonathan Hellström, 5–0 (90+) Brett Larocque.Publik: 989.Domare: Nino Baresso