Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongspremiär Vildriket: "Första gången jag är nära lodjuren"

I säsongens första Vildriket möter vi två personer som båda har sina drömjobb. De jobbar med djur – men på helt olika sätt.

Annons

Ida Fernberg är djurskötare på Järvzoo och det är ett jobb hon drömt om sedan hon var liten. Vi följer med henne en arbetsdag när hon matar järvarna och får vara med när kommer närmare lodjuren än vad hon någonsin varit förut.

I veckans avsnitt träffar vi Jeanette Setterberg som också arbetar med djur – men hon gör det på ett helt annat sätt.

Den här säsongen lär vi också känna författaren, naturfotografen och viltspecialisten Jonatan Borling som arbetat med djur på Himalayas toppar och Amazonas djungler. Han kan en massa och vi kallar honom "Professorn". Här berättar han om sitt möte med ett djur som väldigt få människor har sett i det vilda.

Om du sett avsnittet vet du svaret på veckans fråga, som du hittar här. Var med och tävla om fina priser.

Hur pratar djur med varandra? Vilket djur är coolast? Se några unga Vildriket-tittare fundera kring djur.

Idun och ungarna är tillbaka. Dygnet runt kan du titta in i idet och se på björnarna när de sover, leker och myser sig igenom ytterligare en vinter.