Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på barnen – inför gratis skolskjuts

Häromdagen blev jag glad när jag i tv såg att Örnsköldsviks kommun bjuder skolbarnen på gratis bussresor till och från skolan. Deras busskort gäller också resor på fritiden när man exempelvis besöker bio eller en kompis. Oavsett hur nära man har till skolan skall resandet vara gratis och kortet gäller tills att man fyller 19 år. Vi måste satsa på våra barn och ungdomar, de är vår framtid och de kommer att se till att vi får ett bra samhälle att leva i.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Frågan har jag ventilerat med Peder Björk, både skriftligt och vid ett möte med S-föreningen. Han har sagt att man diskuterar frågan och man kan undra hur länge den diskussionen skall pågå. En omgående lösning är viktig och ett genomförande skall ske snarast. För mina barnbarn betalar föräldrarna 500 kronor i månaden för ett busskort som bara gäller resor till och från skolan.

Vi pensionärer har det bra och våra busskort kostar oss 100 kronor i månaden och då kan vi åka hur mycket som helst inom kommunen. Vi kan besöka bekanta i Stöde eller Liden, det är bara att visa kortet på bussen. Våra skolbarn skall ha ett busskort som är gratis och skall gälla resor till skolan och på fritiden. Till de styrande i kommunen vädjar jag, ta ett positivt beslut i ärendet och gör det omgående!

Åke Nyberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel