Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt i gång och protestera

En insändare riktad till alla, men i första hand till Fränstabor med omnejd.

Det har blivit aktuellt igen att diskutera vindkraftverk på Klevberget. Jag hoppas alla förstår om detta blir verklighet så är natur, utsikt, lugn och ro förstörd för all framtid. Vindkraftverk som är 240 meter höga kommer att synas vida omkring. På nätterna kommer blinkandet från ett stort antal snurror förstöra natthimlen, och på vår och höst kommer propellerbladen att “blinka” framför solen.

Dessutom låter vindkraftverken mer än man tror! Kommunerna i Sverige har självbestämmanderätt, så politikerna kan säga ifrån.

Som konsument så subventionerar du vindkraften med cirka tre öre per kilowattimme på elskatten, och all el som hittills har producerats av snurrorna har levererats utomlands. Så sätt gärna i gång och protestera, speciellt jägare, fiskare och skoteråkare som inte får vistas i närområdet på vintrarna.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Ronny Gustafson, Fränsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel