Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt krav på byggherrarna

Annons

Det skälls och gnälls från alla håll o kanter på att vi inte kan ta emot flyktingar i nöd, varför? Att vi saknar boende är ju ingen nyhet då vi i Sundsvall till exempel har cirka 5–6 års väntetid på en bostad, det gäller alla. Att vi behöver bygga nya miljonprojekt typ folkhem är ju ingen hemlighet för våra politiker, så varför inte sätta igång direkt. När vi har boenden som kan kallas boende finns det också stora möjligheter att lösa arbetsbristen inom den offentliga sektorn med vård skola omsorg som ett skrämmande exempel i dag.

Här kommer de nyanlända också att kunna få arbete och bli resurser i stället för att hamna i förvaring i tältbyar eller kolonier som inte ger dem ett värdigt liv som de människor de faktiskt är. Att statsministern lovar runt och håller tunt hjälper ingen i längden – det gynnar bara de som spekulerar och gör vinster på andras olycka.

Sätt krav på byggherrarna så att det händer något och det ger våra egna yngre vuxna och alla andra en möjlighet att få ett eget boende. Problemet är inte de nyanlända, utan våra svaga politiker som inte vågar ställa krav på de som kan förändra situationen.

Vi alla är vinnare om det går att erbjuda boenden och jobb samt SFI från första dagen i stället för att de ska vänta 5–8 år innan de kommer in i vårt samhälle där språket är nyckeln till framgång. Varför ifrågasätts inte våra styrandes flathet mot ett växande problem? Detta är ju känt sedan 20 år tillbaka att när 50- och 60-talisterna lämnar saknas det folk överallt – inte minst inom vården.

Gnucko

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel