Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SCA Ortviken tar över stafettpinnen när företagare utmanar varandra i Språkvänsstafetten

Nu står det klart att SCA Ortviken tar över stafettpinnen från Bolagsverket i det så kallade Språksvänstafetten som anordnas av Favi i april, enligt ett pressmeddelande.
– Vi vill gärna hjälpa till att få nyanlända att känna sig välkomna i Sundsvall, säger Josefin Stenskog, HR Partner för SCA.

Språkvänsverksamheten här i Sundsvall har blivit omtyckt. Antalet som efterfrågar en språkvän ökar konstant och fortfarande väntar ett hundratal personer på en svensk språkvän. På grund av det ökade intresset har Favi (Förvaltningen för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration). i samarbete med företag och organisationer startat utmaningen Språkvänstafetten 2018.

– Som språkvän hjälper du en nyanländ med språket. Språkvän bygger på en ömsesidig vänskap där man umgås och utbyter livserfarenheter, säger Ali Qadiri, integrationshandläggare på Favi.

Tävlingen går ut på att samla in så många språkvänner som möjligt under fyra veckor bland sina anställda och deras kontaktnät. Därefter går stafettpinnen vidare till nästa företag/organisation. I december koras vinnaren.

I januari startades stafetten igång med att Folkets Hus Sundsvall var först ut med att ta stafettpinnen, för att i februari lämna över den till Elite Hotel Knaust och i mars till Bolagsverket.