Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SCA:s fina gest efter stinkbomben: "Vill framföra en julhälsning till alla Sundsvalls- och Timråbor"

Under förra veckan blev de som vistades i Sundsvall och Timrå med omnejd utsatta för en rejäl odör. Stanken kunde sedan härledas till ett läckage på Östrandsfabriken.
Nu vill SCA ge lite plåster på såren och skänker därför 100 000 kronor till välgörenhet.

Från den nybyggda del av fabriken som kallas indunstningen, läckte ofarliga men illaluktande gaser ut och i det vindstilla och dimmiga vädret hängde den kvar länge och la sig som ett lock över staden.

För Plus-kunder: Efter måndagens stinkbomb från Östrand: "Fabriken som vi bygger ska lukta mindre"

I en julhälsning till Sundsvalls- och Timråborna donerar nu SCA 25 000 kronor vardera till fyra organisationer, som hjälper de som inte har det lika lätt som de flesta inför julen. De fyra är:

Snöänglarna, en ideell organisation som arbetar i Sundsvall och Timrå för att bryta utanförskap och ge även de med knappa resurser en möjlighet att fira högtider och delta i idrottsaktiviteter.

Barnens Guldkant, en förening i Sundsvall som hjälper familjer i utsatta situationer. Barnens Guldkant samarbetar nära med Svenska kyrkans diakoniverksamhet i Sundsvall.

Barnens glada dag är en del av Timrå församlings diakoniverksamhet och dess stöd till familjer i utsatta situationer.

Frälsningsarmén i Sundsvall, som bistår de som är ensamma och utsatta, inte minst i samband med julen.

För Plus-kunder: Vi nosade upp några Sundsvallsbor – så reagerade de på morgonens stank: "Vi fick vädra hemma"

- Vi vill framföra en julhälsning till alla Sundsvalls- och Timråbor och en förhoppning om ett i alla avseenden gott och nytt 2018, säger Björn Lyngfelt, kommunikationsdirektör vid SCA i pressmeddelandet.