Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SCA Timber krävs på miljonbelopp – uppgav fel summor i deklarationen

Annons

SCA Timber i Sundsvall får ändrad skatt och skatteböter. Det har Skatteverket beslutat efter att man upptäckt felaktigheter i deklarationen.

Skatteböter, eller skattetillägg som det formellt kallas, påförs när en skattebetalare varit mycket oaktsam eller uppsåtligen undanhållit skatt. Avgiften beräknas utifrån det ändrade skattebeloppet, och kan som högst bli 40 procent av beloppet.

I beslutet framkommer att Skatteverket minskat SCA Timbers avdrag för ingående skatt med drygt 7 miljoner kronor jämfört med inlämnade uppgifter. Dessutom kommer ett skattetillägg med 20 procent att tas ut – det vill säga 1,5 miljon.

Skatteverket motiverar sitt beslut med att felaktigheten i deklarationen framkom först efter att myndigheten skickat en förfrågan samt påbörjat en utredning. Vidare har Skatteverket noterat att det funnits brister i rutiner hos företaget vilket lett till att felet uppkommit.

Redovisningsperioden gäller maj 2017. Beslutet kan komma att överklagas.

Läs mer om SCA:

Ny storinvestering för SCA – satsar 50 miljoner kronor i Tunadal

SCA-chefen om aktionen mot Östrand: "Jag är förvånad"