Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scarlet Knight gör sensationell comeback

För en dryg månad sedan meddelade Stefan Melander att tävlingskarriären var över för Scarlet Knight.
Hästen skulle bli avelshingst på heltid.
Nu har Melander ändrat sig — Scarlet Knight gör oväntad comeback på Solvalla om tio dagar.
—  Det har varit alltför dåligt intresse för honom i aveln och då får han börja tävla igen, säger Stefan Melander till TT.

Scarlet Knight har både tävlat och verkat som avelshingst under de senaste tre åren. Men när Melander var tvungen att stryka hästen till storloppet Prix de France i mitten av februari på grund av skada beslutade sig travtränaren för att sluta starta med Scarlet Knight.
 Det har varit svårt att kombinera tävlande och avel och nu när det här hände med skadan så valde jag att ge honom chansen till hundra procent som avelshingst. Men intresset har varit mycket lågt, och när hästen är fräsch igen så har jag inget annat val än att börja tävla igen, säger Melander.
Hur allvarlig var skadan i frambenet?
 Det var inget allvarligt och mina veterinärer har sagt att jag kan börja tävla med honom om jag vill. Jag har tränat Scarlet Knight för fullt de senaste veckorna och han känns väldigt bra.
Hur ser framtiden ut för Scarlet Knight?
 Vi får väl se efter loppet på Solvalla den 13 april, men jag siktar förstås på att vara med i dom stora loppen igen.
Elitloppet?
 Ja, varför inte.
Stefan Melander skrev travhistoria tillsammans med Scarlet Knight för fyra år sedan då han som förste svenske kusk vann Hambletonian stakes i USA. Scarlet Knight har vunnit 41 gånger på 68 försök och sprungit över 17,5 miljoner kronor. Rekordet, 1.10,0, travade han vid försökssegern i Elitloppet i fjol. Som avelshingst har han 50 avkommor födda 2004.