Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schiffrin tillbaka i toppform - Swenn-Larsson femma och bästa svenska före Hansdotter

Mikaela Schiffrin var tillbaka efter sin skada. Hon fick en rejäl fajt av Frida Hansdotter, som inte är beredd att släppa ifrån sig den ledning hon har skaffat sig i slalomcupen, men det var en annan svenska som var vassast i dag - Anna Swenn-Larsson.

Schiffrin är tillbaka. Det gick inte att missa i måndagens slalom i Crans Montana. Bara två månader efter att hon kraschat på uppvärmningen inför världscupen i Åre gick världens just nu bästa slalomåkare in och tog ledningen direkt i första åket. Men hon fick slåss med en svenska: efter första åket var Frida Hansdotter 27 ynka hundradelar efter Schiffrin.

Till andra åket hade dimman krupit in över schweiziska Crans Montana och det var många åkare som hade problem. Namn som Petra Vlhova och Michelle Gisin försvann efter grenslingar och uråkningar.

Både Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström var också vidare till andra åket som 25:e respektive 12:e åkare. Swenn-Larsson gjorde ett mycket fint andra åk och behöll den gröna skylten ända fram till mållinjen då hon gick in som tvåa efter då ledande kanadensiskan Marie-Michele Gagnon. Hon knuffades ner till tredje plats av Bernadette Shild från Österrike men hade god marginal ner till fyra Resi Stiegler.

Hon fick njuta av en potentiell pallplats relativt länge men fick till slut se sig slagen av Nastasia Noens, Frankrike, som tog över ledningen med fem åkare kvar.

Velez Suzulova, Slovenien, låg tvåa i den totala slalomcupen inför dagens tävling, men hade stora problem och gick in som åtta, efter Swenn-Larsson.

Även Frida Hansdotter hade problem att hålla farten uppe och gick, trots ett stabilt åk, in som femma. Det gick helt enkelt inte att göra något åt Mikaela Schiffrin som gick ut sist i andra åket och vann med 45 hundradelar.

Bästa svenska blev Anna Swenn-Larsson på en femte plats. Hon gjorde därmed sin bästa tävling den här säsongen. Frida Hansdotter fick nöja sig med sjätte plats och hon behåller ledningen i totala cupen när hon ändå lämnade de största konkurrenterna om den bakom sig i resultatlistan.

Emelie Wikström slutade på 20:e plats.

Resultat:

1) Mikaela Shiffrin, USA

2) Nastasia Noens, Frankrike

3) Marie-Michele Gagnon, Kanada

För fler nyheter om alpint och övriga vintersporter: gilla Skidpuls på Facebook!