Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schlagerballader imponerar i Malmö

I Melodifestivalens andra deltävling bjuds tittarna på flera starka och fartfyllda bidrag.
Men det är två ballader som sticker ut allra mest i Malmö.

När Melodifestivalen 2016 drog i gång i Göteborg i lördags fanns inte en enda riktigt lugn låt i startfältet. I veckans deltävling i Malmö kommer däremot balladälskarna att få sitt lystmäte.

När veckans bidrag spelades upp för presskåren på onsdagskvällen var det just tryckarna som stod ut.

Förhandsfavoriten Isa ställer upp med storslagna "I will wait", en låt som Nikki Flores har skrivit tillsammans med de senaste årens mest framgångsrika låtskrivare i Melodifestivalen - Joy Deb, Linnea Deb och Anton Hård af Segerstad.

LÄS ÄVEN: Här är samtliga bidrag i Melodifestivalen på lördag

Isa har dessutom utlovat ett uppseendeväckande nummer signerat "Heroes"-koreografen Benke Rydman. Håller hon det löftet luktar det final om "I will wait".

Veckans andra ballad kommer från Tommy Nilsson, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson. På något sätt har de lyckats med konststycket att skriva en låt som fångar det karaktäristiska hos var och en av dem.

Hos trion finns ju dessutom så enormt mycket rutin, både schlagermässig och artistisk, att risken för något slags haveri på lördag måste bedömas vara minimal.

I övrigt består startfältet, som vanligt, av en Oskar Linnros-influerad låt. Den här veckan heter den "100%", levereras av Victor & Natten och har en text där man försöker rimma "säker" med "bärsärk". Huruvida det räcker för avancemang återstår att se.

LÄS ÄVEN: Wilder och Bengtsson till final i Melodifestivalen

Molly Pettersson Hammar ställer upp på nytt och levererar en snygg och sval discodänga medan David Lindgren har moderniserat sitt schlagerhouse-sound - i år bjuder han på en refräng som doftar Axwell & Ingrossos "Sun is shining".

Krista Siegfrids har ju redan tävlat i Eurovision Song Contest en gång, då som representant för Finland. Hennes poppiga "Faller" lär inte räcka så långt men den kan säkert ge henne rotation på P4 och en hel del svenska fans.

Skrällvarning dock på veckans sista bidrag - nykomlingen Wiktoria och hennes countrydoftande "Save me". Lyckas hon gå genom rutan på lördag får de andra artisterna se upp.