Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schlagerstäderna har fått artister

Marie Serneholt i Göteborg, Måns Zelmerlöw i Skellefteå, BWO i Leksand och Thorleifs i Malmö. Nu har SVT presenterat vart Melodifestivalartisterna ska tävla.

I vilken deltävling årets Melodifestivalartister ska tävla har hittills varit oklart. Men nu har SVT funderat färdigt gällande artistpusslet - och tv-publiken har några heta kamper att vänta sig. I den första deltävlingen i Göteborg ställs bland annat Marie Serneholt, Scotts, Alcazar och Shirley Clamp mot varandra, och i den andra i Skellefteå tävlar artister som Måns Zelmerlöw, Amy Diamond, Markoolio och Jennifer Brown. För Zelmerlöw blev det succé när han placerades i den nordligaste deltävlingen i Örnsköldsvik 2007, blir det repris när samma sak sker i år?

Tredje veckan - Leksand - innehåller artister som Mikael Rickfors, Molly Sandén, BWO och Velvet. Den sista deltävlingen i Malmö bjuder på ett riktigt veteran- mot nykomlingsmöte - Thorleifs mot tonårskillarna i Next 3. Även duon Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng samt operajokern Malena Ernman tävlar här.

Värt att notera är att tre av 2009 års festivalstäder tidigare har grundat kommande Melodifestivalsegrar. Göteborg är i särklass - startstad för Fame 2003, Carola 2006 och The Ark 2007. Lena Philipsson inledde sitt Det gör ont-segertåg i Malmö 2004, och Martin Stenmarck vann sin deltävling i Skellefteå 2005.

Den första deltävlingen avgörs i Göteborg den 7 februari.