Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schuster sparkad – Ramos tar över

Bernd Schuster trodde inte på sitt lag.
Då tappade klubbledningen förtroendet för tysken.
Juande Ramos tar över Real Madrid.

När den hårt kritiserade Schuster gick ut i medierna efter söndagens 3–4-förlust mot Sevilla och sade att Barcelona skulle bli för svåra i nästa match (lördag) var måttet rågat.

På tisdagen kom Schuster och klubbledningen överens om att gå skilda vägar.

– Jag träffade Schuster i morse och vi diskuterade de senaste veckornas och månadernas problem och vi kom gemensamt fram till det här beslutet, sade Reals sportchef Predrag Mijatovic.

Omgående presenterades Juande Ramos som ersättaren. Något som skvallrar om att den förre Sevillatränaren måste ha funnits med i bilden under en tid.

Real ligger femma i ligan. Spelet under hösten har präglats av bristande organisation och ett läckande försvar. Schuster har kritiserats hårt för att han är alltför overksam under matcherna.

Ramos byggde ett storlag i Sevilla – fem vunna titlar på två säsonger – innan han lockades till Tottenham och Premier league som ersättare för Martin Jol.

Tiden i London bjöd mest på motgångar. Efter segern i ligacupen i februari vann Tottenham bara sex av 26 matcher med Ramos vid rodret och i oktober fick han lämna klubben.

– Det här är varje fotbollstränares dröm. Real Madrid har kvalitéerna för att vinna på vilken arena som helst i världen, sade Ramos på måndagseftermiddagens presskonferens i Madrid.