Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD går emot beslut om att ordna extraboenden till flyktingbarn

Problemen att hitta boenden till ensamkommande flyktingbarn kvarstår.
Nu ger politikerna tjänstemännen i uppdrag att hitta baracker att hyra.
Något som Sverigedemokraterna motsätter sig.

Under torsdagens möte i kultur- och tekniknämnden kom ett extrainsatt ärende upp. Det handlade om att lösa problemen med boendeplatser för ensamkommande flyktingbarn. Frågan kommer ursprungligen från politikerna i socialnämnden men flyttades över.

– Nu tog vi upp det som ett extraärende och det handlar om att hitta ett 20-tal boendeplatser i baracker, säger Jan-Christer Jonsson (S), ordförande i kultur- och tekniknämnden.

Under mötet så klubbades ärendet och nu har förvaltningen fått i uppdrag att finna baracker att hyra. Dessutom handlar det om att hitta platser att ställa upp de provisoriska boendeplatserna på.

– Tanken är att vi ska lösa situationen på det viset, säger Jan-Christer Jonsson.

Ärendet klubbades under mötet och samtliga partier förutom Sverigedemokraterna ställde sig bakom beslutet.

– De gick mot att vi tog upp det som ett extraärende och att vi beslutade om uppdraget, säger Jan-Christer Jonsson.

Sundsvalls Tidning har sökt Sverigedemokraten Ulf Lindholm, ersättare som tjänstgjorde under nämndsmötet, för en kommentar. Han har inte gått att nå. Marcus Molinder, gruppledare och presstalesman för Sverigedemokraterna i Timrå, förklarar att han inte kan svara på frågan eftersom han inte sitter med i nämnden och inte deltog på mötet.