Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD hade chansen att ge mer pengar till de äldre – ni satsar hellre på höginkomsttagare

Replik på SD: Vi stjäl inte från kommunens resultat – slopa mottagandet av invandrare i stället, ST 13/11.

Det märks att Johnny Skalin är desperat för att få inflytande både i den nationella och lokala politiken. Det är nog därför han i stor utsträckning far med osanning i det svar han ger på mitt tidigare debattinlägg. Att Skalin dessutom inte klarar av att skriva en debattartikel om sakfrågan, hur vi stärker välfärden, utan i stället väljer att fokusera på migrationspolitiken säger en hel del om vart Sverigedemokraternas genuina engagemang ligger.

Läs mer: Johnny Skalin och Sverigedemokraterna sviker de äldre

Man kan förstå varför Skalin blev avsatt som ekonomisk-politisk talesperson i sitt parti när man läser hans debattsvar, där han både är motsägelsefull och slänger sig med felaktiga siffror. Skalin kan siffertrixa hur mycket han vill, men faktum kvarstår att (SD) hade chansen att ge äldreomsorgen i Sundsvall mer pengar och satsa på en förstärkt bemanning. Det sade (SD) tillsammans med övriga oppositionen nej till. (S), (V) och (C) klarar av att både ge kommunen ett bra resultat samtidigt som vi varje gång vi får chansen stärker välfärden. Alternativen för Sundsvallsborna är tydliga.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Sverigedemokraterna och Johnny Skalin föreslår i riksdagen skattesänkningar på totalt 39 miljarder nästa år. Skattesänkningarna är bland annat ett sjätte jobbskatteavdrag (där de med högst inkomster får störst sänkning) och ett avskaffande av regeringens avtrappning för inkomster över 50 000 i månaden. (SD) återinför också jobbskatteavdrag för personer som tjänar över 123 000 i månaden. (SD) sänker skatterna för de som tjänar mest och skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare blir kvar om Johnny Skalin kommer till makten. För att finansiera dessa skattesänkningar så föreslås stora nedskärningar i välfärden.

Johnny Skalin är väljarna svaret skyldig. Om (SD):s budget med en minskning av statsbidragen till kommuner och landsting med totalt 26 miljarder nästa år hade blivit verklighet hade Sundsvalls kommun fått 90 miljoner kronor mindre i kommunkassan 2018. Hur många undersköterskor, lärare och socionomer vill Johnny Skalin ska sägas upp?

Niklas Säwén (S)

Ordförande Socialdemokraterna Sundsvall

Läs också:

L: 30 miljoner är inte en satsning på de äldre – det är oansvarigt i tider av underskott

S, V och C: Våra äldre förtjänar en trygg ålderdom – nu stärks bemanningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel