Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD i Timrå vill säga upp alla avtal med Migrationsverket

Sverigedemokraterna har i sitt budgetförslag tagit upp invandringen till diskussion.
Bland annat vill man säga upp alla avtal med Migrationsverket.

Sverigedemokraterna (SD) i Timrå menar i sitt budgetförslag för 2016 att "så kallade flyktingar" får permanenta uppehållstillstånd alldeles för lätt.

– Enligt de undersökningar som finns nu så är det uppemot 90 procent av de som kommer nu som får permanenta uppehållstillstånd. Det är något vi vill komma ifrån. Vi vill att man först och främst ska få temporära uppehållstillstånd, säger Marcus Molinder, gruppledare för SD i Timrå.

I budgetförslaget vill SD också att Timrå kommun ska säga upp samtliga avtal med Migrationsverket. I förslaget framgår det också att partiet vill att Timrå kommun ska motsätta sig alla statens tvångsåtgärder eftersom det ger stora påfrestningar på ekonomin att ta emot flyktingar.

– Det är något som vi driver över hela landet, säger Marcus Molinder.

Det handlar också om alla flyktingbarn som kommunen tar emot.

– Just nu går det åt tiotals miljoner kronor för barn som vi har ute i andra kommuner. Ett sätt att motarbeta det och minimera kostnaderna är att säga upp avtalen med Migrationsverket, säger Marcus Molinder.