Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD motionerar om bättre luft på förskolorna i Timrå

Sverigedemokraterna i Timrå vill sätta in luftrenare på förskolorna.
I en motion till kommunfullmäktige menar man att sjukfrånvaron bland barnen minskar om speciella aggregat sätts in i lokalerna.

SD:s Timråpolitiker hänvisar i sin motion till en test som utförts i Göteborg. Där ska en speciell sorts luftrenare ha monterats in på förskolor.

Enligt Sverigedemokraternas motion ska testet i Göteborg utförts under ett års tid. På avdelningar med barn mellan tre och fem år monterades de elektrostatiska luftrenarna upp.

Läs även: Motionerar för ett tryggare Timrå: "Vi kan inte fortsätta blunda för ungdomskriminaliteten"

Efter provperioden så jämfördes sjukfrånvaron för barn med luftvägsinfektioner. Den frånvaron ska enligt SD:s motion ha minskat från tolv dagar per år till fem dagar.

Baserat på de siffrorna vill Sverigedemokraterna att kommunfullmäktige fattar beslut om att det i Timrå monteras upp elektrostatiska luftrenare på samtliga förskolor i kommunen. Visar det sig att resultatet blir bra vill SD-politikerna att det även monteras upp likadana luftrenare på äldreboendena i Timrå kommun.

Läs också: Avslag på SD-motion gällande barnens område för lek

■ ■ För mer nyheter om Timrå – följ ST Timrå på Facebook.