Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD raderar mina frågor och blockerar mig på Facebook – vad har partiet för syn på demokrati?

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

I valtider tänker man att demokratiska partier vill göra sin politik hörd och uppmuntra till interaktion med väljarna, men där verkar Sverigedemokraterna skilja sig markant från övriga partier!

Jag ställde tre frågor till Sverigedemokraterna Sundsvall i ett av deras valklipp gällande skolan, som dök upp i mitt Facebookflöde, där en person säger att de (SD) ska satsa 210 miljoner till skolorna för att de "värnar" om dem. När jag skulle kika om SD svarat på frågorna så såg jag att de hade raderat mina två kommentarer och blockerat mig från att kommentera!

Det är alltså så man gör inom SD när de får frågor som de inte vill svara på?

Det var inga personliga påhopp eller otrevligheter jag skrev.

Läs också: Öppet brev till Jimmie Åkesson

Mina frågor handlade om:

1. Den "nedärvda essensen", som SD skrivit in i sitt principprogram. Menar ni alltså att ett adopterat spädbarn från ett annat land skulle ha andra egenskaper än ett spädbarn från svenska föräldrar?

2. Var går gränsen när jag som svensk medborgare med svenskt påbrå inte längre är en del av det svenska samhället? Vad menar ni med att "man byter lojalitet mot Sverige" enligt ert principprogram, vad krävs för att göra det? Vem är det som avgör det, ni i SD eller polisen och domstol och vad blir påföljderna?

3. Hur mycket nedskärningar blir det inom vård, skola och omsorg?

I SD:s budgetmotion 2015 ville ni skära ned statsbidraget till kommuner och landsting med 53 miljarder!

I er reklamfilm säger ni att ni vill satsa 210 miljoner till skolorna, hur går det ihop med er budget? Blir det bara en nedskärning på 52,79 miljarder till kommuner och landsting då?

Det är alltså så man gör inom SD när de får frågor som de inte vill svara på? Det var inga personliga påhopp eller otrevligheter jag skrev.

Läs också: Därför ska du rösta på Sverigedemokraterna

Efter att ha skrivit om Sverigedemokraterna Sundsvalls radering av mina frågor och blockering av mig från att kommentera på Facebook, visade det sig att detta inte på något sätt var unikt för Sverigedemokraterna i Sundsvall, utan att det är mer regel än undantag att kommentarer raderas på partiets kommunsidor runt om i landet.

Detta gäller helt vanliga frågor om vilken politik Sverigedemokraterna och deras kandidater vill driva samt frågor om deras eget principprogram eller om de kan precisera och förklara eller utveckla sina svar på ett vänligt och sakligt vis. 

■■ Följ ST Debatt på Facebook

En man frågade om vad Sverigedemokraterna Timrå ville göra för att förbättra skolan och förhindra mobbing, varpå hans kommentar raderades och han blockerades från att skriva.

På Sverigedemokraterna Valdemarsviks Facebooksida blockerades flera personer efter helt vanliga, vänligt formulerade frågor om vad en av kommunfullmäktigekandidaterna har för hjärtefrågor.

Detta är starkt oroande! Om Sverigedemokraterna väljer att censurera frågor om deras politik såhär innan valet, vad ska då ske efter den 9 september?!

Värna demokratin!

Läs också:

Sju skäl att inte rösta på Sverigedemokraterna

Sverigedemokraternas valstrategi är enkel att genomskåda

► Det går att diskutera vems tankegångar som är ett hot mot demokratin

Mycket snack om migrationspolitik från regeringen – men kluvenheten går inte hem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel