Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD:s budget leder till ett isolerat Sverige med en nedmonterad välfärd

Annons

Replik på "Tydligt vem av oss som satsar på välfärden", ST.nu 27 november.

Vi förstår att Johnny Skalin har svårt att försvara SD:s nedskärningar. Alla inser ju vad 90 miljarder mindre skulle betyda. Vad gäller de ”beräkningar” Skalin hänvisar till är hans problem att ingen utanför SD ens tar dem på allvar. Eller som Sveriges Kommuner och landstings egen tidning nyligen skrev ”För välfärden vore förslagen en katastrof. Sverigedemokraterna kokar sin soppa på rutten fisk”.

Var tredje LO-medlem har i dag utländsk bakgrund, utan dem skulle Sverige stanna. Men inte ens om alla utlandsfödda plötsligt skulle försvinna skulle SD:s budget gå ihop.

LO har ett annat svar. Vi har lagt fram omfattande förslag om en mer expansiv ekonomisk politik. Där ingår en satsning på utbildning, jobb och bostäder liksom en kraftig ökning av statsbidragen till skola, vård och omsorg. De kortsiktiga kostnaderna för flyktingmottagandet bör bäras av staten, inte av kommuner och landsting. Det är en väg som leder till fler jobb och bättre välfärd. SD:s budget leder tvärtom till ett isolerat Sverige med en nedmonterad välfärd.

Tobias Baudin

LO:s förste vice ordförande

Stiven Wiklund

LO-distriktet i Mellersta Norrlands ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel