Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD: Vi går till val på att återupprätta välfärden

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Slutreplik på: S: Välfärden kräver resurser – inte skattesänkningar, ST 6/7.

Roger Johansson (S) skriver i sin replik att mitt påstående att både SD och S vill begränsa vinstuttagen i de privat drivna välfärdsföretagen står i ”bjärt konstrast till de ställningstagande som SD gjort i riksdagen”, samtidigt som han hänvisar till vår ekonomisk-politiske talesperson, Oscar Sjöstedts, uttalande att SD inte har några problem med att företag gör vinst.

S har fullständigt misslyckats att upprätthålla välfärden.

Företag som inte går med vinst går i konkurs. Så det är sant det Sjöstedt säger. Vi vill inte, liksom inte heller Socialdemokraterna vill, stoppa vinstuttag. Däremot vill vi begränsa överuttag av vinster, liksom även S vill. Skillnaden mot S är vi vill göra detta genom att ställa kvalitetskrav.

Avseende Johanssons påstående om att SD vill lagstifta om högstalöner är även detta felaktigt. Vi vill däremot införa en procentandel av lönen för avtalsområdet för lärlingsanställningar, som ju är en utbildningsform. På så vis får fler råd att utbilda sig för att få ett arbete samtidigt som företagen ges möjlighet att få tillgång till den kompetens de behöver.

Vad gäller välfärdsfrågan ställer jag mig fortfarande frågan på vilket sätt det gynnar välfärden att årligen betala över 50 miljarder kronor för områdena invandring och integration?

S har fullständigt misslyckats att upprätthålla välfärden. SD avser därför göra valet i höst till en folkomröstning om välfärd. Därför kommer vi också under augusti och september på olika offentliga platser, så att så många som möjligt kan ta del av debatterna, att utmana S lokalt och regionalt i debatter om välfärden så att väljarna inför valet verkligen kan ta ställning till vem som står som garant för välfärden och inte.

Johnny Skalin (SD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel