Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SDFF bekräftar värvning

NHL-målvakten Jacob Markströms syster är klar för spel med SDFF.

Vi har tidigare berättat att Ida Markström var högaktuell för klubben, då hon själv berättade om flytten på twitter. Nu är det även officiellt från SDFF:s sida att den mångsidiga spelaren (kan spela anfallare, mittback och central mittfältare) lämnar division I-laget IK Huge, där hon i år stod för elva mål.

"Ida har under hösten varit uppe och provtränat vid tre tillfällen och det här är en vänsterfotad tuff spelare, med ett fint huvudspel och mycket bra speluppfattning. En spelare med rätt inställning och karaktär", skriver SDFF i ett pressmeddelande.

Markström kommer från en riktig idrottsfamilj.

Mamma Lena har spelat elithandboll och pappa Anders var en mycket bra fotbollsmålvakt i bland annat Hammarby. Dessutom är bröderna Jacob (ishockeymålvakt i Florida Panthers i NHL) och Tim (fotbollsmålvakt i Brage, utlånad från Hammarby) också elitidrottare.